Bértatartás
Angol boxos és Futós tartás közvetlen legelő kapcsolattal


Bértartás:


2 féle tartási mód:

Angol bokszos elhelyezés 3*3,6 méteres tágas bokszok közvetlen kapcsolattal a legelővel önitatóval a lovak lábai számára legkedvezőbb kisméretű tégla padlózattal.


Futóistállós elhelyezés közös kb 75 m2-es max.9 ló számára elegendő a fentiekkel megegyező felszereltségű futóistálló.

Télen,nyáron és eső,hó esetén is a közvetlen legelő kapcsolat miatt nincsenek lekötve(kivéve abrakolás) a lovak szabadon mozognak az istálló illetve boxok és a kifutók között.Kérésre illetve a szoktatásnál,betegségnél természetesen egyedül is tudjuk tartani a lovakat de a fenti megoldás biztosítja a leginkább természet közeli csoportos tartást a lovak számára.A boxok kialakításánál is törekedtünk a csapatban élő állatok számára fontos megfelelő kommunikációra ezért szemmagaságban csak rácsok választják el a lovakat így a boxokban is folyamatosan látják egymást.
Részletek a vastag címre kattintva!



Takarmányozás:
Szálas takarmányozás saját termesztésű szénával egész nap kiegészítve(főleg a téli időszakaiban) a szintén saját termelésű zab szalmájával és lucernával.
Abrak:reggel és este a fő zab mellett árpa és az évszaknak illetve a lovak állapotának fajtájának megfelelő kiegészítők egyedi etetése.Télen illetve a téli felkészülés alatt főleg kukorica ,a szőr és pata minősége miatt folyamatos de tavaszi vitamin hiányos időszak alatt fokozott len,árpa ,étolaj,napraforgó etetése a bél csavarodás megelőzése miatt korpa és természetesen alma és répa etetésével komplex természetes takarmányozásra törekszünk .A fentieken túl természetesen egyéb kiegészítők vagy tápok,gyógyszerek etetését is elvégezzük kérésre amenyiben ez beilleszthető az etetési rendbe.A tökéletes felszívódás és hasznosulás érdekében az abrakot etetés előtt roppantjuk és vízezzük.

Szolgáltatások:

Kérésre az állatorvost(speciálisan csak lovakkal foglalkozó orvost) és megbízható patkolókovácsot is ajánlunk akiket érdekel csoportos biztosítás keretében az állatorvosi díjakat egy havi fix díjjal biztosan tervezhetővé tehetjük.

Nyergest ,lókikötőt,patamosót külön öltözőt zárható szekrénnyel és külön WC-t biztosítunk .
A vendégeink rendelkezésére 16m-es szabványos kökarám és 40*20 fedeles lovarda speciális homokos talajjal esőztetővel és ugyanekkora kinti pálya valamint büfé áll.
Egyedi megállapodás keretében vállaljuk a lovak mozgatását  ,pucolását időre nyergelését illetve lovak kiképzését.

Áraink
Egyesesületi formában vagy szerződés alapján 40.500 Ft/hótól

Emailben részletes tájékoztatást küldök! 

AKTUÁLIS